Læsning

På Trekronerskolen har vi den læsepolitik, at alle børn skal læse 20 min. hver dag, og på DPS har vi løbende fokus på læsning med udstillinger og arrangementer.
At kunne læse er en forudsætning for at kunne tilegne sig rigtig mange af folkeskolens fag. Læsning er også en måde at få gode oplevelser.
Det er igennem oplevelser og erfaringer med mennesker, natur og ting, at dit barn lærer sammenhænge og får ord at udtrykke sig med. En fyldig begrebsverden og et stort ordforråd giver god mulighed for at forstå tekster, skønlitterære som faglige
Højtlæsning er både fælles hygge og også en måde at få en større begrebsverden.

Astrid Lindgren "at læse bøger er at komme langt ud i verden og dybt ind i sig selv"

Læs og læs og læs

Læs meget og regelmæssigt for og med dit barn. Hellere et kvarter hver dag end to timer om søndagen. Tal med dit barn om sproget: om ords betydning, om bogstaver og bøger. Jo mere børn læser jo bedre læsere bliver de.

Læs serier

Både børn der er på begyndertrinnet, men også børn der er godt i gang på bogslugerstadiet og unge garvede læsere, har stor glæde af at læse serier. Det er dejligt at vide, at der ligger en række gode bøger og venter. Her finder du gode ideer til serier.